1399/08/25 17:33:36
در سومین مرحله از پیشرفت دارهای قالی چه پیش امد؟
در سومین مرحله از پیشرفت دارهای قالی, بشر اموخت سوراخ نمودن سقف منازل مشکلات بسیاری در پی خواهد داشت و باید چاره ای دیگر جست. چاره کار در این بود که به جای سقف منازل, دیوارهای جانبی اتاق سوراخ شوند تا سر دار و زیر دار در درون ان ها قرار گیرند. این کار به سهولت صورت پذیرفت. در این مرحله دو ویژگی دارهای قالی حائز اهمیت است. اول نوع چله کشی که هنوز هم مانند مرحله ی قبل و به طور مسلم بر روی دار قالی موسوم به چله کشی ترکی صورت می پذیرفت.
مبل شویی در اصفهان دوم انکه هنوز هم دارهای قالی فاقد راست رو بوده اند. از این نوع دارها تنها دو دستگاه در سال 1372 و در روستای داوران در شمال رفسنجان شناسایی گردید. تمامی این نوع دارها قابلیت داشتن کمان را دارا بوده اند اما از انجایی که این نوع دارها به کلی از بین رفته اند نمی توان وجود کمان در ان ها را کتمان نمود. 4_ در این مرحله تحول در زندگی و ساخت و ساز منازل نیاز به بافت قالی های بزرگ را تشدید نمود و بافندگان چاره ای جز تحول در شیوه های چله کشی برای به دست اوردن قالی های بزرگ تر نداشتند.
مبل شویی در اصفهان بدیهی بود که بافتن قالی بزرگ نیازمند رشته های بلند تار می باشد. پس شیوه ی چله کشی وارد مرحله ی نسبتا جدید شد. بافندگان به جای انکه چله های فرش را از ابتدا بر روی دار قالی بکشند که بی تردید محدود بودن ابعاد دار قالی نمی توانست اجازه بافتن قالی های بزرگ تر را بدهد, چله های طولانی و بزرگ تر را بر روی زمین و در جایی به غیر از روی دار قالی اماده نمودند, و سپس ان را به روی دار قالی کشیدند.اما اشکار است که دیگر دارهای قبلی اجازه چنین کاری را نمی داد و می بایست در ساخت دارها و حداقل در دو جزء مهم ان تحولی صورت می پذیرفت. مبل شویی در اصفهان قالیشویی و مبل شویی اصیل اصفهان
نظری برای این مطلب ثبت نشده است.