1399/10/06 17:21:07
شیوه بافت برخی از فرش های ارمنی چگونه است؟
شیوه بافت برخی از فرش های ارمنی و هم چنین برخی از قالی های قدیمی سنندج به این گونه است که به جای استفاده از پود برای بافت گلیم, چله فرش بلندتر از حد معمول بوده, لذا فرش دارای ریشه های بلندی خواهد بود. بافندگان امتداد این ریشه های بلند را به صورت زیر و رو از میان ریشه های مجاور عبور می دهند و به این ترتیب با استفاده از همان سر ریشه های اضافی و بلند, به جای استفاده از پود, گلیم فرش را می بافند.
مبل شویی در اصفهان بدیهی است که در این شیوه انجام گلیم بافی فقط پس از اتمام بافت فرش میسر است. برخی از بافندگان نیز که دارای ذوق و مهارت لازم می باشند اضافه ی سرریشه های فرش را با انواع بافت های تزیینی می ارایند که به این قبیل تزیینات گره های پنجره ای, لوزی و...گفته می شود. جهت استحکام بیشتر قسمت گلیم باف, معمولا در محل ورود ریشه ها به گلیم فرش از نوعی گره استفاده می شود که در میان کارشناسان و رفوگران به دو گره شهرت دارد و در بخش مرمت فرش بعدا مطالبی گفته خواهد شد و با ان اشنا خواهیم شد.
مبل شویی در اصفهان به این ترتیب از بیرون امدن پودهای گلیم و شکافته شدن ان جلوگیری و بر عمر ان افزوده می شود. برخی از بافندگان نیز جهت مقاومت بیشتر قسمت گلیم باف فرش, و در نهایت افزایش عمر فرش قبل و بعد از گلیم بافی فرش اقدام به زنجیره بافی می نمایند. زنجیره بافی فرش به این ترتیب است که توسط نخی بلند و دولا که طول ان دو برابر عرض فرش است, تارهای زیر و رو را به صورت جفت جفت گرفته و به نحوی زیبا و حرفه ای ان ها را به یکدیگر متصل می نمایند. مبل شویی در اصفهان قالیشویی و مبل شویی اصیل اصفهان
نظری برای این مطلب ثبت نشده است.